Beveilig je site

Beveilig je site

Het verkeer van en naar je website wordt beveiligd met het Let's Encrypt SSL certificaat. Met dat certificaat wordt al het dataverkeer automatisch versleuteld, waardoor vertrouwelijke informatie niet kan worden onderschept.

Bovendien wordt er met certificaat een koppeling gemaakt tussen je domein en onze server, waardoor bezoekers zeker weten dat de juiste site wordt weergegeven.

Het Let's Encrypt certificaat zorgt voor domeinvalidatie. Wil je extra vertrouwen bieden, kies dan voor een premium SSL certificaat. Dat kan al vanaf 12 euro per jaar + installatiekosten.

Wat doet een SSL certificaat?

Wat doet een SSL certificaat?

Voor de beveiliging van het verkeer tussen je website en je bezoekers gebruik je een "SSL certificaat". Zo'n certificaat installeer je op de server waarop je website staat.

Ieder SSL certificaat doet in ieder geval 2 dingen:

  1. Authenticatie van de server
    Er wordt gecontroleerd of de getoonde site en de gebruikte server bij elkaar horen.
  2. Encryptie van het dataverkeer
    Het dataverkeer tussen bezoeker en server wordt versleuteld, zodat het onderweg niet kan worden onderschept.

De bezoekers van je website hoeven niets te doen om het certificaat te gebruiken. Dat gaat dus helemaal vanzelf. Het internetadres van je website blijft ook hetzelfde, met één verschil: de http voor je domeinnaam wordt https (van "secure").

Wat voor certificaten bieden we?

Wat voor certificaten bieden we?

Er zijn 3 niveau's van beveiliging die je kunt bereiken met een SSL certificaat:

Sectigo Positive SSL Domeinvalidatie
Sectigo InstantSSL Organisatievalidatie
Sectigo EV SSL Extended Validation

Het eerste certificaat beveiligt het verkeer, maar geeft geen bedrijfsinformatie aan de bezoeker.

Bij de andere certificaten worden de gegevens van de aanvrager in het certficaat verwerkt. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken en er wordt ter verificatie naar de organisatie gebeld.

Welk niveau je nodig hebt, hangt af van de aard van de informatie die via je website kan worden verzonden. Hoe vertrouwelijker die informatie, hoe belangrijker de beveiliging van je website immers is.

Lees meer in onze kennisbank

Welk certificaat past bij jou en wat kost het?

Een SSL certificaat heeft een vaste looptijd, die is vastgelegd ín het certificaat. Aan het einde van de looptijd vervalt het certificaat en dient een nieuw certificaat te worden geïnstalleerd.

Basis

Sectigo Positive SSL
Domeinvalidatie

Een certificaat met domeinvalidatie bevat geen bedrijfsgegevens. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd en zorgt voor een veilige verbinding met 128/256 bits encryptie.

Wat kost het?
Certificaat € 12
Installatie € 25
Aanbevolen

Sectigo InstantSSL
Organisatievalidatie

De bezoekers van een website met dit certificaat kunnen eenvoudig controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen.

Wat kost het?
Certificaat € 45
Installatie € 35
Uitgebreid

Sectigo EV SSL
Extended Validation

Met een SSL certificaat met uitgebreide validatie (Extended Validation) wordt de bedrijfsnaam in een groene adresbalk getoond. Dit certificaat voldoet aan zeer strenge vastgestelde richtlijnen.

Wat kost het?
Certificaat € 120
Installatie € 50
De genoemde prijzen zijn per jaar en inclusief btw
Beveilig je site

Hoger in Google

Google heeft online veiligheid hoog op de prioriteitenlijst gezet en één onderdeel daarvan is dat de zoekmachine voortaan het liefst verwijst naar beveiligde websites.

Als je je website beveiligt met een SSL certificaat, wordt dit door Google daarom beloond met een hogere classificering in de zoekresultaten.

Je site heeft dus met een SSL certificaat een streepje voor (en zonder certificaat juist een achterstand).

Beveilig je site

Hoe werkt een SSL certificaat eigenlijk?

Met een SSL certificaat (eigenlijk heet het al sinds 1999 TLS, maar we noemen het nog steeds SSL) wordt het dataverkeer van en naar een website versleuteld. Door die versleuteling (encryptie) kan het verkeer onderweg niet worden onderschept.

Er is geen handeling van de bezoeker nodig om de veilige sessie tot stand te brengen. De gebruikers worden geïnformeerd over de aanwezigheid van SSL door een hangslot weer te geven of, in het geval van Extended Validation SSL, door een groene adresbalk met een hangslot weer te geven.

De data die van de website naar de bezoeker wordt verstuurd of andersom, wordt gecodeerd via het zogenaamde TLS-protocol. De informatie die vanaf dan heen en weer wordt verstuurd, kan vervolgens alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen en niet door een derde.