Mooiesite.nl

Beveilig je site

Beveilig je site

Je kunt het verkeer met je website eenvoudig beveiligen met een "SSL certificaat". Daarmee wordt alle data die heen-en-weer wordt gestuurd tussen je site en de computer van je bezoeker automatisch versleuteld, waardoor vertrouwelijke informatie niet kan worden onderschept.

Wij kunnen zo'n certificaat voor je installeren voor €25 + de kosten van het certificaat (vanaf €12). Meer weten? Mail naar support@mooiesite.nl.

Beveilig je site

Wat doet een SSL certificaat?

Voor de beveiliging van het verkeer tussen je website en je bezoekers gebruik je een "SSL certificaat". Zo'n certificaat installeer je op de server waarop je website staat.

Het certificaat doet primair 2 dingen:

  • Als iemand je website bezoekt, controleert de browser het certificaat op geldigheid (oa. naam en datum)
  • Het dataverkeer tussen browser en server wordt gecodeerd, zodat het onderweg niet kan worden onderschept

De bezoekers van je website hoeven niets te doen om het certificaat te gebruiken. Dat gaat dus helemaal vanzelf. Het internetadres van je website blijft ook hetzelfde, met één verschil: de http voor je domeinnaam wordt https (van "secure").

Wat voor certificaten bestaan er?

Er zijn 3 niveau's van beveiliging die je kunt bereiken met een SSL certificaat:

  1. Certificaat zonder bedrijfsgegevens
  2. Certificaat met bedrijfsgegevens
  3. Certificaat met bedrijfsgegevens in de adresbalk

Welk niveau je nodig hebt, hangt af van de aard van de informatie die via je website kan worden verzonden. Hoe vertrouwelijker die informatie, hoe belangrijker de beveiliging van je website immers is.

Validatie

Het eerste certificaat beveiligt het verkeer, maar geeft geen bedrijfsinformatie aan de bezoeker. Bij de andere certificaten vindt een extra validatie plaats, waarbij door de uitgever van het certificaat wordt gecontroleerd of de bedrijfsgegevens in het certficaat kloppen. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken, en er wordt ter verificatie naar de organisatie gebeld.

Welk certificaat past bij jou en wat kost het?

Een SSL certificaat heeft een vaste looptijd, die is vastgelegd ín het certificaat. Aan het einde van de looptijd vervalt het certificaat en dient een nieuw certificaat te worden geïnstalleerd. Een langere looptijd is dus niet alleen voordeliger per jaar, maar scheelt ook in de installatiekosten.

Basis

Certificaat zonder bedrijfsgegevens

Een certificaat met domeinvalidatie bevat geen bedrijfsgegevens. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd en zorgt voor een veilige verbinding met 128/256 bits encryptie.

Wat kost het? (incl. btw)
1 jaar € 12
2 jaar € 24€ 22
Installatie € 25
Aanbevolen

Certificaat met bedrijfsgegevens

De bezoekers van een website met dit certificaat kunnen via dit certificaat controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen.

Wat kost het? (incl. btw)
1 jaar € 45
2 jaar € 90€ 85
Installatie € 35
Uitgebreid

Certificaat met groene adresbalk

Met een SSL certificaat met uitgebreide validatie (Extended Validation) wordt de bedrijfsnaam in een groene adresbalk getoond. Dit certificaat voldoet aan zeer strenge vastgestelde richtlijnen.

Wat kost het? (incl. btw)
1 jaar € 120
2 jaar € 240€ 210
Installatie € 50

Hoger in Google

Beveilig je site

Als je je website beveiligt met een SSL certificaat en dat doet voor alle pagina's van je site, wordt dit door Google beloond met een hogere classificering. Dat stelt op dit moment nog niet heel veel voor, maar op korte termijn zal Google hier scherper op gaan letten en meer consequenties aan verbinden aan het ontbreken van een certificaat. Dat noemen ze: "HTTPS everywhere".

Google heeft online veiligheid hoog op de prioriteitenlijst gezet en één onderdeel daarvan is dat de zoekmachine voortaan het liefst verwijst naar beveiligde websites. Je site heeft dus met een SSL certificaat een streepje voor (en zonder certificaat juist een achterstand).

Beveilig je site
Beveilig je site

Hoe werkt het?

Beveilig je site

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat de datastroom (zoals wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie) tussen de website en de bezoeker niet leesbaar is voor anderen.

Er is geen handeling van de bezoeker nodig om de veilige sessie tot stand te brengen. De gebruikers worden geïnformeerd over de aanwezigheid van SSL door een hangslot weer te geven of, in het geval van Extended Validation SSL, door een groene adresbalk met een hangslot weer te geven.

De data die van de website naar de bezoeker wordt verstuurd of andersom, wordt gecodeerd via het zogenaamde SSL-protocol. De informatie die vanaf dan heen en weer wordt verstuurd, kan vervolgens alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen en niet door een derde.

Sitemap