Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Mooiesite.nl is technisch zo ingericht dat zoekmachines je website goed kunnen lezen. In de Online beheeromgeving vind je daarnaast alle hulpmiddelen om je website verder te optimaliseren.

En met onze kennisbank en weblog voor webmasters bieden we je bovendien begrijpelijke achtergrondinformatie en praktische tips.

Hoe werkt Google?

Zoekmachines "wandelen" de hele dag op websites die ze al kennen, op zoek naar nieuwe links. Op iedere link die wordt gevonden, wordt geklikt. En hoe vaker een zoekmachine een link naar een pagina tegenkomt, hoe hoger die pagina zal scoren in de zoekresultaten.

Maar zoekmachines worden steeds slimmer. Ze begrijpen steeds beter wanneer iets "echt" is en wanneer ze worden gefopt. Het puur verzamelen van links om de links, wordt daarmee steeds minder zinvol.

Zorg dus dat je website echte aandacht krijgt, van echte mensen. Je Social Media netwerk is een goede start.

Lees meer in onze kennisbank

Webteksten schrijven

Teksten op internet worden anders gelezen dan op papier. Bezoekers hebben oneindig veel informatie en beperkte tijd. Veel sites worden dan ook vooral "gescand": een bezoeker bepaalt binnen enkele seconden of de gezochte informatie op de pagina aanwezig is, leest vluchtig en klikt snel verder.

Goede websites houden daar rekening mee, door direct ter zake te komen. Iedere pagina maakt in één oogopslag duidelijk wat het doel van die pagina is, waar geklikt dient te worden en wat er daarna gebeurt.

Op ons weblog vind je praktische tips voor het schrijven van webteksten.

Google Analytics

Google Analytics

Met Google Analytics heb je zeer uitgebreide statistische gegevens over de bezoekers van je website. In de Online beheeromgeving koppel je je Analytics account zo aan je website.

Aanmelden bij Google

Google Webmastertools

Je hoeft je site niet aan te melden bij Google. Als er op internet een link naar je website wordt gevonden, wordt je vanzelf opgenomen in de zoekresultaten.

Maar je kunt het proces wel versnellen. Daarvoor gebruik je Search Console. Upload daar je sitemap en Google komt direct even een kijkje nemen.

Meta tags

Je website als zoekresultaat

Iedere pagina van je website geef je via de Online beheeromgeving een eigen titel en omschrijving.

Zo bepaal je zelf hoe je website wordt vermeld in de zoekresultaten van zoekmachines.